torsdag 1. mai 2014

Glutenfri blåbærkake (kan også lages som eplekake)


God 1.mai alle sammen!

Her går det litt tregt med bloggingen for tiden, av den enkle grunn at mor i huset er midt i innspurten på masteroppgaven sin.. Men mat må man ha, og på en festdag som denne er det på sin plass med en kake!  Og følg med fremover, for jeg har noen middagsgodbiter på lur som vil rocke sokkene dine!

Men først, blåbærkake! 

Du trenger:
300gram semper fin mix (eller egen fin melblanding)
150 gram smør (tåler du ikke det bruk melkefri bakemargarin) 
150 gram sukker (jeg bruker økologisk rørsukker)
3 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver etter smak
3 egg
225 gram blåbær og/eller 3 epler i båter.

Evnt strøsukker, mandler el til pynt

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader

Bland alt det tørre og smuldre i smøret. Bruk mikser og bland i eggene. Miks i 5 minutter til deigen er god og seig. 

Ha deigen i en smurt kakeform (ca 25 cm/diameter) og trykk blåbær/eplebiter godt nedi deigen. Dryss evnt pynt over .


Stekes i ca 30-35 minutter til kaken er gylden og slipper kantene. 


Nyt! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar