Disse er utrolig mettendes, så selv ikke jeg klarer spise mange av dem.
Veslebjørn er syk i dag, så han har ikke godkjent dem, han har ikke lyst på noe annet enn skolebrød.. Så vi har bakt det og, -men det kommer i en blogspot for seg selv senere!
Du trenger:
1,5 dl mandelmel/ malte mandler (ikke avfettet mandelmel!)
1,5-2 dl pofiber
1,5 sS fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
2 dl naturell yoghurt, gjerne en fet type som gresk, tyrkisk el
3 sS vann
3 sS smeltet smør
Hvis du ikke har mandelmel, sleng mandler i blenderen og lag ditt eget mel. Jeg plages ikke av litt tyggemotstand, så jeg maler ikke melet helt fint
Visp eggene luftige og fine, så har du i yoghurt, smør og vann og visper litt til.
Bland i alt det tørre. Det er her du kan bestemme om det trengs 1,5 eller 2 dl pofiber(avhenger litt av størrelsen på eggene og sånn) .
La røra/deigen svelle i 5 minutter.
Ha olje i hendene og trill ut ca 8 emner. Trykk de flate på en bakeplate og stikk hull med en pinne (for å unngå pitabrød-effekten)
Du kan jo godt bruke en pepperkakeform å trykke deigen nedi, dersom du vil ha hjertebrød eller lignende.
Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
Disse kan godt fryses.
nb; vent til de er avkjølt med å spise dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar