tirsdag 7. januar 2014

Glutenfrie kyllingnuggets

Mmmm hvem savner vel ikke å kunne spise noen deilige kyllingnuggets en gang i mellom? Vel, her er en god nyhet: nå kan du spise det så ofte du vil!



-for ikke bare er disse glutenfri, de er også ganske sunne i sammenligning med  den frityrstekte hurtigmatvarianten.

Dessuten; har du noen gang irritert deg over hvor sabla fort glutenfritt brød blir knusktørt?! Nå får du endelig bruk for brødsmulene!

Dette trenger du;

3 kyllingfileter, skåret i passelige biter
100 gram tørre glutenfri brødsmuler (knusktørt altså! Du kan også bruke knust glutenfri kavring)
30 gram glutenfri cornflakes. Knust i litt mindre biter
1 ts salt
50 gram finrevet parmesan
100 gram smeltet (men ikke helt flytende) smør (jeg bruker ofte mer, du får prøve deg litt frem)
Chilli etter smak. 

Slik gjør du;

Sett stekeovnen på 200 grader

Bland brødsmuler, cornflakes, parmesan og krydder. 
Smelt smøret i en bolle.


Ha litt av smuleblandingen på en tallerken. 



Dypp kyllingbitene i smøret og rull i smulene til de er helt dekket. Legg dem på en bakeplate (med papir!) 




Lager du mange nuggets, kan de godt ligge tett på brettet, men bare i ett lag.



Stekes midt i ovnen i ca 20 min (dette avhenger av hvor store biter du har, så pass på! ) de skal være gjennomstekt og gyldne.



Server med ønsket tilbehør! 

Dersom du får noe smuleblanding til overs, ha det i en tett pose. Det blir ikke så lenge til du spiser dette igjen ;) 


Obs; noen ganger blir jeg litt for ivrig med smøret eller osten. Da kan du oppleve at det flyter litt ut. Det skjedde med akkurat de her. No worries, det smaker godt for det. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar