mandag 25. november 2013

15-minutters hverdagsmiddag: forlorent reinsdyr

Veslebjørn er veldig glad i reinsdyrskav og soppstuing med ris.

Vel, i dag hadde vi ikke reinsdyrskav. Eller ris. Men vi hadde sopp. Og kjøttdeig. 
Og resultatet ble ikke så verst, om jeg skal si det selv. 

Veslebjørn var også fornøyd. 

Og så gikk det superkjapt å lage! (Særlig fordi jeg brukte frosne grønnsaker fra Rema....)

Forlorent reinsdyr-gryte 



Du trenger: 
En pakke kjøttdeig
En pakke (laktosefri) fløte
En pakke frossen soppblanding fra Rema (eller bruk for all del selvplukket fersk sopp om du er av de som vet hva du ser etter påskogbunnen..) 
En halv pakke frossene grønnsaker ( eller det du måtte ha i skap og skuffer..) 
Quinoa, ris eller poteter
Krydder etter smak (i dag brukte vi salt pappaer og hvitløk. Har brukt timian med hell til reinsdyr)
Evnt sukkerkullør

Slik gjør du:
Sett over poteter/ris/quinoa
Med poteter tar det lengre tid å bli ferdig.

Stek kjøttdeigen i en gryte, ha soppen oppi og la surre en stund. 
Ha i grønnsaker og vend inn, hell over fløte, en skvett vann og krydderier. 

Kok opp og ha evnt i sukkerkullør (ja, enkelte barn spiser bare saus med en viss farge...:p) 

La det hele småputre en liten stund mens du ørret av og til og dekker bordet. Når risen/quinoa/potet er ferdig, serverer du.

Veldig enkelt på en travel mandag ettermiddag. 


God appetitt! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar