lørdag 15. mars 2014

Saftig fail-proof sjokoladekake. Glutenfri så klart.

Dette er et innlegg jeg har gledet meg til å skrive. Her er min idiotsikre sjokoladekake, ferdig på en-to-tre og redningen til ethvert barneselskap, og alle foreldremøter. 


-men sjelden har et blogginnlegg vært vanskeligere å bake! Ikke fordi det var noe galt med oppskriften altså, for den er super! 

Men historien går som følgende;

Veslebjørn skal i bursdag, og je har lovet å ta med en glutenfri langpannekake til selskapet. Det er i grunnen mye hyggeligere å ha med en kake som alle kan dele, enn å ha med en muffins til Veslebjørn som han må spise alene..

Iallefall, vi var oppe tidlig som vanlig en lørdagsmorgen, og klare for å bake. Som vanlig baker jeg gjerne to-tre ulike deiger samtidig, og i dag skulle jeg bake alperundstykker, aniskringle og sjokoladekake. 

Og så kommer feil 1:

I konverteringen fra hvetemel til glutenfri, har jeg regnet feil. Fryktelig feil. Jeg har skrevet opp et nummer som må ha vært ment til noe ganske annet, så feil var det! Men hallo. Det var sju om morgenen. Jeg ble vekket klokka 03. Tross alt.

Iallefall. Hvordan 540gram kan bli til 1500 beats me. Og kakerøra var ikke lenger ei røre for å si det sånn.

Jaja. Far i huset på butikken. Jeg triller ut rundstykker mens han handler. Vi setter i gang med ny røre. Når første brett med alperundstykker (som overhodet ikke ble sånn jeg ville ha dem. De ble ok, jeg ville ha dem fantastiske, så den oppskriften må jeg jobbe mer med..) var ferdige løftet jeg dem ut av ovnen og BANGKLÆSJDUNKIIIIK! Der smalt langpanneformen i gulvet. Med oopsies ned. 


Jeg ropte et eller annet veldig høyt og veldig sint som faktisk fikk Fireåringen ute i stua til å gråte og ettåringen som lå og sov i andre etasje til å våkne.  Pappaen innså at han bare hadde å løpe på butikken en gang til. 

Og nå hadde vi dårlig tid. 

Nevnte jeg at på bildet, så har jeg faktisk skrapet vekk all den røra som lå på komfyrdøren. Sånn nesten?

Ja for ovnen var jo varm, må vite. Så kaken ble jo STEKT der. 

Akkja. 

Men tre er det magiske tallet, og det ble heldigvis kake til slutt. Og den ble like god som forventet. OgVeslebjørn rakk bursdagen. På minuttet. 

Her er oppskriften

Oppskriften er en revisjon av sjokoladekaka til Grete, en gammel venn som er kokk.

1 liter kefir
2 egg
6 dl sukker
540 gram glutenfritt mel (jeg brukte semper fin mix) 
6 ss kakao
4 ts natron
4 ts vaniljesukker/ en dæsj vaniljepulver

250 gram smelta smør
1 ss eplecidereddik

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Ha alt utenom smør og eddik i bollen og bland godt. Ha i smøret. dedikert har du i helt til slutt, rett før du har røra i ovnen. Stekes i 30-45 minutter . Men obs! Ovner er forskjellige! Bruk en kakepinne for å sjekke, -når den ikke har røre på seg etter et stikk er kaka ferdig.

Glasur:

6 dl melis
2 ts vaniljesukker
100 g smelta smør
3 ss kakao
Kaffe/ vann til riktig konsistens.

Lykke til!


Og hva skjedde med den kaka med for mye mel, da?
Vel den ble god den og. Bare litt tyngre. Den smuldret vi opp, og la i poser i frysa. Den kaken vil nemlig få nytt liv som cake-pops en annen dag, så det er bare å følge med! 
 Og bare sånn for å sjekke at bakemojoen min ikke hadde forlatt meg, bakte jeg disse mens jeg røsket opp på kjøkkenet;

Nam nam! Jordbærmedfløtescones med ferske jordbær! Lykke! (Oppskrift finner du i februar 2014-arkivet) Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar