torsdag 30. januar 2014

Fiberrike tacohorn

Dette er en klassiker som er veldig god å ta frem med jevne mellomrom;
Smaker godt og klarer seg godt i fryseren for å varmes opp senere. Nydelig som matpakkemat.


Jeg baker bestandig store porsjoner, og gjerne litt på slump. Men en enkel gjærdeig som dette er det lett å lykkes med likevel. Men om deigen din ikke får rette konsistens ved mine mål, bare justér melmengden som det passer deg. Denne oppskriften rekker til 32 store horn. Du kan også lage dobbelt så mange, små matpakkehorn. Husk å justere steketiden i så fall.

Du trenger

Til deigen;

1 l vann (lunkent)
1 pk tørrgjær
En klunk matolje (tenk Jamie Oliver) 
1 ts salt
Ca 500gram fint glutenfritt mel (feks schärs mix B som jeg liker godt, eller semper fin mix, begge uten hvetestivelse)
Ca 700gram fibermix, jeg bruker schär sin. 
Potetmel til utbaking.

Hold igjen litt på melet og vær forberedt på å bruke både mer og mindre. 

Til fyll; 
Jeg bruker ca 500gram kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder,  en boks maiskorn, revet ost.. Noen ganger bytter vi ut kjøttdeigen med feks pepperoni el. Noen liker tomatsaus, pizzasaus ol. Jeg pleier unngå sopp ol dersom det skal fryses. 

Slik gjør du; 
Sett ovnen på 200-220 grader 

Gjør klar fyllet. Feks stek kjøttdeigen eller riv osten.

Ha det lunkne vannet og gjæra i bakebollen og la gjæra løse seg opp. Gjær kan godt ligge i væske i rundt 10minutter for å ese, både tørr og ferskgjær. Gjæra er klar når det kommer små bobler på overflaten.

Ha i oljen og så det tørre og kjør kjøkkenmaskina i gode ti minutter. Sjekk konsistensen på deigen og tilpass melmengden. Når deigen slipper sidene i bollen og du kan trille en liten kule forsiktig i hånda di, er den som regel klar. 

Ha greit med potetmel på bakeunderlaget ditt. Jeg har en silikonmatte fra IKEA, helt uvurderlig! Derfor bruker jeg også bare plastikkredskaper. 

Del deign i fire emner, elt den ene til en ball og bruk ei kjevle til å kjevle ut en stor "pizza". (Her kan det lønne seg å snu deigen et par ganger underveis, så vet du at den ikke klistrer seg til underlaget)
Denne skjærer du i åtte "pizzastykker".  

Ha på fyll på den tykke delen av pizzastykket. Og her kommer den delen du må passe på: glutenfrie deiger er ikke elastiske, så du må ikke ha på for mye fyll, og du må være forsiktig når du ruller sammen, så ikke deigen sprekker og fyllet renner ut. Skjer det, er det bare å trykke deigen sammen over hullet altså, men det ser ikke like flott ut ;)

Sett hornene til heving i 20-30 minutter før du steker dem. 

Pensle med vann før de går i ovnen, med mindre du ønsker det litt rustikke utseendet potetmelet gir den ferdige baksten. 


Stekes i ca 10-15 minutter, se an din egen ovn. De skifter ikke farge så veldig, men du kan kjenne litt på deigen om du er usikker; den blir litt stiv når den er ferdig.


Disse forsvant FORT her hjemme altså. I tillegg til at ungene spiste dem til middag (ja, det var en sånn dag..) så ville de ha dem til kvelds også. Og naboungen ville ha. Og så forsvant resten til matpakker dagen etterpå.. Bare en liten pose kom så langt som til fryseren..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar