Drar du ut en glutendeig vil den strekke seg og bli lengre. drar du i en glutenfri deig, vil den dele seg i to.
-Dette gjør at folk ofte tilsetter mer mel fordi deigen føles klissete, med det resultatet at bakverket blir for kompakt og for tørt.
Ofte ser man i oppskrifter at man blir anbefalt å tilsette xanthangummi. Xathangummi er et kjemisk fremstilt stoff som brukes mye i industriell baking bl.a, og særlig i glutenfri bakst, nettopp for å gjøre deigen enklere å jobbe med.
Xanthangummi kjøper du i helsekost eller spesialforetninger, på iherb og lignende steder,,,
-Eller du kan spare tid og penger, og handle på kiwi, rema eller din lokale dagligvare. Se etter denne posen her;
Helt vanlig blå certo frysepulver består nemlig av xanthangummi tilsatt bittelitt sukker. Tilsett 1-2 ts i deigen din, og opplev forskjellen! Det er ikke alle deiger jeg syns det er nødvendig i, -men særlig hvis du skal trille boller med barn, eller flette kringler ol, er dette en super måte å gjøre jobben litt lettere for deg selv på.
Ha en god bakedag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar