torsdag 21. november 2013

Kjapp hverdagsmiddag; Laks med quinoa, guacamole og raspet gulrot

Før vi begynte med glutenfri mat, så spiste vi ofte couscous som tilbehør til annen middagsmat. Men nå har Veslebjørn funnet et annet alternativ som han liker VELDIG godt, så nå maser han støtt om å få Quinoa.

Quinoa var noe jeg knapt hadde hørt om før en gang, men det er kjapt og enkelt å tilberede, og ungene spiser så det tyter ut ørene, -det må jo være et godt tegn? Som bonus er det også sunt og næringsrikt! Det er rikt på magnesium, kalsium, protein og aminisyrer, i tillegg til flere typer av vitamin B. Som bonus er det naturlig glutenfritt, og du kan erstatte både ris og couscous med dette frøet.

Før du koker det, er quinoafrøene bittesmå, og når de kokes eser de litt ut, og små spirer kommer til syne. dette syns iallefall ungene mine er knallmoro.

Desverre er jeg ikke alltid så flink til å ta bilder av den ferdige maten, -rett og slett fordi så fort den står på bordet blir den spist! Også et godt tegn, tenker jeg, -så dere får greie dere med et bilde av ungene i full gang med å hjelpe til med middagslagingen.. noe som bare er kos når middagen er så enkel!

Veslebjørn lager guacamole og storesøster rasper gulrot. Alt under streng oppsikt av Lillebror.
Legg merke til komplett familieidyll med rosa prinsesseslør og snørrpapir lett tilgjengelig...


Total forberedelsestid mellom 15-30 minutter, avhengig av hvor mye hjelp du får...

Du trenger;
Laksefileter. Vi beregner ca en filet til hvert familiemedlem, avhengig av størrelsen på fisken
Quinoa
Urteblanding/urtesalt (evnt egen kraft eller glutenfri buljong)
To avokadoer
hvitløk
litt chili (vi har to tuber stående i kjøleskapet bestandig, med most hvitløk og most chili. tidsbesparende deluxe når vi bruker mye av det!)
Rømme
Paprikapulver/paprika
salt
gulrøtter


Sett stekeovnen på 200 grader. Så fort ovnen er varm setter du inn laksen i en ildfast form.

Kok opp vann til quinoaen, beregn mengde ol etter hvor mange som skal spise. Vi har krydret vannet med urtesalt, i mangel på buljong eller kraft, -men du kan med fordel tilsette litt smak.

Mens quionoaen og laksen tilbereder seg selv, rasper du gulrot og evnt annen råkost, og lager guacamolen.

Til en famile på 5 bruker vi ca;
2 avokadoer; deles, tar ut stein og tar av skall. Moser godt med stavmikser eller en gaffel.
Har i ca 2 ss rømme i mosen og tilsetter krydder etter smak; salt, chili, hvitløk og paprika.

Når du er ferdig med dette, er antagelig både quinoa og laks ferdig (laksen skal "flake seg litt" da er den gjennomstekt) så da kan du bare servere!


lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar