torsdag 15. mai 2014

Verdens Beste (OG glutenfri) Sjokoladekake!

Denne kaka rakk jeg ikke en gang ta bilde av, den forsvant så hinsides fort. Men fyttikatta så god!
Jeg må finne en unnskyldning for å bake kake snart igjen, sånn at jeg får tatt bilde av herligheten..

-i mellomtida skal dere få oppskriften, AKKURAT i tide til 17.mai!

Oppskriften rekker til en langpannekake, jeg bruker en springform-langpanne, den er litt mindre enn ovnens egne langpanner. da blir kaka kjempehøy og imponerende.

trikset er å stikke små hull i kaka med en kakepinne mens den fremdeles er litt varm, før du smører glasuren utover.. da trekker glasuren ned i kaka, og den blir enda mer fantastisk!
Denne kommer opprinnelige fra et ukeblad, ble delt på et foreldreforum på nett, og jeg har gjort den glutenfri.

Du trenger:

400 gr smør

4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme
500 gram semper fin mix
1 ts salt
2 ts natron
4 egg

Til glasur


100 gr smør
4 ss kakao
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
ca 300 gr melis

kokosmasse eller annen pynt

Slik gjør du;
sett ovnen på 180 grader, dekk en langpanne med bakepapir.

Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme, mel, salt, natron og lett sammenvispet egg. 

Dekk en langpanne med bakepapir, og hell i røren. Stekes i ovnen på midterste rille i ca 30-35 minutter (se an din egen ovn, bruk stekepinne. Kaken skal være helt luftig, men ikke deigete)

OBS; røra er tynn! ikke stress, den skal være sånn!

så er det glasuren; smelt smøret i ei lita gryte, rør sammen med kakaoen til den er helt oppløst. Ha i melk og vaniljesukker og trekk kasserollen til side. Ha i melis til passende, glatt konsistens. Stikk små hull i hele kaka før du har glasuren over (dette er mye glasur, så det bør rekke over hele kaka og vel så det!)  pynt etter eget ønske. husk at mye av kakepynten man kan finne i dag kan inneholde spor av gluten.



nyyyyyyyyyt!


3 kommentarer:

  1. Denne kaken var bare sååå god! Hilsen Britt

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig melding! Den er storfavoritt her i huset også!

    SvarSlett
  3. Kan æ bruke kesam eller naturell yoghurt trur du?

    SvarSlett